Fotoalbum

Bijeenkomst 03-11-2019

 In een redelijk gevulde zaal werd ons een foto presentatie getoond met als thema “Rotterdam ochtend”. Hierbij werden heel veel foto’s van het vroegere Rotterdam getoond. Onder leiding van de presentator de Heer Jan van der Boom passeerden vele plaatjes van meer of minder bekende straatnamen en pleinen de revue. 

Echter het merendeel van de projectieplaatjes was onherkenbaar. 

Aandacht werd ook besteed aan de kenmerkende Rotterdamse (straat) taal en uitdrukkingen, bijv. “Mot je een kakie bij je bakkie”. 

 

Het werd op deze wijze een heel gezellige ochtend, die zelfs uitliep tot na half éen. Het is een onmogelijke zaak om de gebruikte woorden en zinnen te herhalen die werden geprojecteerd of genoemd. Ook werd regelmatig gevraagd naar de namen van diverse zangers uit die vorige perioden en met welke liederen, ect.    

Tot slot van de ochtend werden 3 personen naar voren gehaald die de meeste plaatjes  goed hadden beschreven. Ze gingen met een aardigheidje huiswaards.

 

Leen Maijstre

 

Let op:

Het etentje bij Pakboli op 13 november gaat door.

Het 7 decemberreisje verschuift naar 18 Januari 2020

Zaterdag 9 december 2019 wordt een senioren dag  gehouden in de Sportlaan in een van die scholen aldaar. Misschien de moeite waard om even rond te kijken.