Fotoalbum

Busreisje naar Leerbroek 12-10-2019

 

Nadat de chauffeur 1 persoon uit Rozenburg had opgehaald, arriveerde hij op tijd bij metrostation, waar de totale ploeg al stond te wachten om in te stappen. Met de lift werden de rolstoelers de bus in gepikkeld en kon de reis beginnen.

Na een lange rit met veel opstoppingen door de verkeersdrukte, alsmede door het zeer mistige, natte weer reden we door Zuid Holland met zijn uitgestrekte polders. Omstreeks  12 uur bereikten we Leerbroek en werden we ontvangen in het Pannenkoekenhuis “Onder de pannen”.

Aan het eind van een lange zaal stonden de tafels voor ons klaar en werd wat te drinken aangeboden. “Eigen rekening”, zei Eva. 

Weldra werden de zwarte potjes uitgedeeld en kon de warme lunch beginnen. Het eten was zeer goed verzorgd en werd duidelijk op prijs gesteld.

Nadat alles was afgeruimd begon de conferancier zijn voorstelling. Hij startte zijn muziek en wekte het gezelschap op zoveel mogelijk mee te zwaaien.

Niet zo moeilijk met de tune van het droeve zeemanslied van de geschiedenis in Arnemuiden met het schip dat op zee gebleven is.

Hij vertelde wat ruimte te hebben gemaakt  om te dansen en/of voor de liefhebbers om touwtje te springen!  Het werd een dolle boel en dat bracht me op het idee de naam Leerbroek maar te wijzigen in “Lolbroek!”

Omstreeks half 4 was einde van de voorstelling en stapten we op voor de terugrit en kwamen op tijd weer terug in Spijkenisse.

Ondanks het troosteloze weer hadden we toch weer een leuke middag gehad.

 

Leen Maijstre.