Quizzen

Zondagochtend bijeenkomst 07 Oktober 2018.

Na een hartelijke begroeting bij binnenkomst in de mooi gerenoveerde recreatiezaal, opende de voorzitter Gerrit Don de bijeenkomst. Met enkele mededelingen betreffend de activiteiten op de ‘Dag van de Senioren’ op vrijdag 12 oktober as. Als mede de aangekondigde busreis naar Hillegom op 8 december as. Ook de mededeling dat wij door een aanmelding van Eva in november de “Pluim van de Arbeid” mogen ontvangen. Verder wenste hij ieder een plezierige puzzel projectie.

Hierna startte Jan Bakker zijn puzzel. Op een projectiescherm zagen we een vraag, met er onder 3 antwoorden, waaruit een keuze gemaakt kon worden. A, B, of C.

Op een vooraf ontvangen A4-tje, genummerd van 1 t/m 73, kon je de keuze letter omcirkelen. Zo doende ontstond een gezellig spelletje van ongeveer 3 kwartier. Hierna haalde Eva de A4-tjes, met naam op, om deze aan andere deelnemers ter controle aan te bieden. Jan startte de gehele projectie serie opnieuw, waarmee de correctie aanving. Het werd weer een leuke bezigheid.

De winnaar, met slechts 11 fouten, werd Bram van Leeuwen. 2e werd Rina Wannet 13 fouten en de poedelprijs was voor Clementien Doove.

Met dank aan Jan Bakker, het moet gezegd, hij had het spelletje piekfijn voor elkaar gekregen. Applaus!   

Tot slot een stuntje van de voorzitter die demonstreerde dat 1+1=1!  Dat was een wonderlijke voorstelling met behulp van een lange reep papier, breedte ± 6 cm. Waarvan niemand snapte hoe hij dat flikte. Maar het was leuk om te zien.

Het was weer een gezellige bijeenkomst.

 

Leen Maijstre.

Opmerkingen

10.10.2018 19:45

Leen Maijstré

Het zou een idee zijn zoiets nogmaals uit te voeren, maar dan mag elke deelnemer zijn eigen vraag en 3 antwoorden aan Jan Bakker per email opsturen.