Fotoalbum

Zondagochtend bijeenkomst 04-03-2018.

 

Onze maandelijkse bijeenkomsten zijn veelal druk bezocht. Echter deze keer zal het wellicht aan de koude weersomstandigheden, met bijbehorende gladheid, een reden zijn geweest om lekker thuis te blijven.

Ikzelf was zo bij de hand met de fiets te komen, het was zo mooi weer! Maar 200 meter vanuit huis ging ik vol onderuit en lag ik, voor dat ik het wist, fijn onder mijn fiets en languit midden in de spiegelgladde Ranonkelstraat. Maar dit terzijde.

 

De filmprojectie met 2 delen, ging over de natuurlijke omgeving in en om, in 1992 aangeplante Balij bos.

Gelegen ergens in de regio van Pijnakker in Z. Holland. De rust in die omgeving is voor vogels en ander wild een eldorado om voedsel te vinden tijdens de wisselende jaargetijden en weersomstandigheden.

Met heel veel geduld hebben de filmers dag en nacht hun opnames gemaakt van alles wat vliegt en beweegt, of wat toevallig voor hun lens komt. Zoals bijv. een rustende ijsvogel, of een nieuwsgierige vos.  Prachtig.

We hebben in doodse stilte gezien en geluisterd naar het betoog van Ria van Dam en haar partner Jan Chris hoe de natuur in bos en water, met dieren groot of klein, overleven in zomer en winter.

 

Jan Bakker bedankte het echtpaar van hartelijke voor hun bijzondere filmprojectie.

Het werd weer een gezellige zondagochtend bijeenkomst.

 

Leen Maijstré