Busreis naar Wagenberg (NB) 25-02-2017


Met een vrijwel volle touringcar van De Jong Tours vertrokken we vanaf Centraal busstation naar Zalencomplex De Ruif, gelegen aan de Brouwerijstraat 57 te Wagenberg. Na een korte rit werden we ontvangen door Erica en John Prins, en konden we plaatsnemen aan 2 lange tafels met 40 stoelen.
De koffie stond klaar met bijbehorend gebakje.
Het duurde even eer de opgeroepen gids vanuit Oosterhout arriveerde en konden we de bus weer in voor een rondrit in de regio ten noorden van Breda. De gids bleek in zijn jonge jaren een melkbezorger te zijn geweest en kende de hele streek op zijn duimpje, wist vele namen van zijn klanten nog en waar ze woonden. Hele verhalen kregen we te horen uit Ter Heide, Teteringen, Oosterhout en Made, om er een paar te noemen. We hebben dik anderhalf uur rondgereden. Bijzonder was de rit langs het 101 jarige Klooster Missiehuis met omringende bijgebouwen en het uitzicht op de uitgestrekte golfbanen.
Terug in Wagenberg vroeg Eva plaats te nemen waar je gezeten had om wat geharrewar te voorkomen. De tafels stonden gedekt, met alles zag er prima uit.
Na het eten startte John Prins zijn muziek en zang met allerlei bekende, populaire melodieën en meezingers. De hele zaal genoot en brulde mee. De stemming zat er goed en spoedig gingen beentje van de vloer.
John Speelde op een geweldig Hammondorgel, voorzien van baspedalen en gekoppeld met een extra keyboard voor speciale effecten. Ook nog een apart pedaal voor volumeregeling. De gehele geluidsinstallatie was instaat met microfoon 200 mensen verstaanbaar toe te spreken.
Erica zong zelf nog enkele bekende Engelse songs op verdienstelijke wijze.
Op verzoek van Eva konden we deelnemen aan een bingo. Wie foutief bingo riep, moest een liedje zingen. (Ik hoorde iemand roepen “ja op tafel en in je blote kont”)
Dat gebeurde prompt, toen mijn tafelgenote met 3 open cijfers per abuis hardop “Bingo” riep.
Ze bleef natuurlijk zitten en begon met ”Ouwe taaie” en de zaal brulde mee “Jippie, jippie jée”.
Tot slot werden we getrakteerd op een schoteltje poffertje en een kop koffie of thee naar keuze.
Alvorens we de bus ingingen voor de thuisreis moest ieder nodig naar het toilet. Het zag er daar prachtig en zeer schoon uit. Er waren een paar aardige toilet regels te lezen op ooghoogte!
Als volgt:
Toiletregels.
Heren kom dichterbij
Hij is korter dan je denkt.
Dames blijf zitten tot de
Voorstelling voorbij is.
Het was een plezierig middag.
De thuisreis verliep vlot en we waren voor zessen terug in Spijkenisse.
Leen Maijstré.