Zondagmorgen bijeenkomst 05 -11-2017.

 Met een groot aantal leden beleefden we de lotgevallen van de zoon van wijlen Hans Mentink over zijn bezoek aan de Zuid Shetland eilanden van het uitgestrekte Antarctische Schiereiland. Deze eilanden liggen om en nabij de bekende Zuidpoolcirkel en dat is voor ons noorderlingen toch wel een flink eind buiten de deur.

Om er te komen moet je wel heel Zuid America over om de uiterste punt van Argentinië te bereiken. Met een ijsbreker de zeestraat “Drake” oversteken, pakweg 850 km, om dan in de buurt van de kust met lichtere bootjes aan land te komen. Van die zee tocht werden vele dia’s geprojecteerd en kregen we indrukwekkende ijslandschappen, gletchers en ijsbergen te zien, alsmede talrijke pinquins. Er was zelfs een afbeelding van een vliegende Condor. Een beest met een vleugelwijdte van 2x2 meter, die zeer lang via thermiek in de lucht kan blijven.

Na de pauze zagen we beelden van de uitgestrekte, lege en totaal verlate berglandschappen in de provincie Patagonia in Argentinië. Indrukwekkend, maar geen vakantiebestemming.

Alles bij elkaar genomen werd het weer een gezellige bijeenkomst.

 

Leen Maijstre.            

Opmerkingen

12.11.2017 20:56

Leen Maijstre

Met die foto's erbij van de aanwezign toch een bewijs dat er veel belangstelling is voor deze maandelijkse bijeenkomsten.