Dagtocht 17-2-2018

Busreis naar Appeltern 17-02-2018

Ditmaal startte deze reis om half elf vanaf Centraal station Spijkenisse naar het voor velen onbekende Appeltern. Een lange rit via de rijksweg A15, met een omweg door de Alblasserwaard, om bij Gorinchem weer verder te gaan op de bekende A15. Tot ver voorbij Tiel, alsmaar langs de Betuwe Spoorlijn.

Bij kruispunt 14 rechts af de Waal over via de Prins Willem Alexanderbrug voor het bereiken van de Beneden Leeuwen, in het land van Maas en Waal. Zo arriveerden we op lunchtijd bij het mooi gelegen restaurant Moeke Mooren. We dachten dat we de enigen waren, maar bij binnenkomst van de eetzaal zagen we half Spijkenisse aan tafels zitten.

Na een uitstekende lunch ging het totale gezelschap aan boord van salonboot De Sluizer. De SbN’ ers zaten voorin het schip en de andere groep erachter.

Met precies 2 uur varen hebben we heel gezellig in deze mooie omgeving rondgedobberd en werden we op alle mogelijke bijzonderheden geattendeerd. Zo zagen we de 31 drijvende vakantiehuisjes langs de oevers gemeerd en vele campings rondom het meer, alsmede het waterrijke recreatiegebied.             

Onderweg werd nog koffie met prima gebak geserveerd. Door het werkelijk stralende winterweer beleefden we prachtige middag.

Op de terugweg zagen we langs de rijksweg A15 bij Tiel iets bijzonders. De chauffeur noemde het een beetje oneerbiedig “De vuilnishoop van Tiel”. Dat bestond uit een lange, hoge en schuine aarden wal, dus een zeer grote oppervlakte, waar op een ontelbaar aantal zonnepanelen stonden opgesteld en nog zo’n zelfde aantal in aanbouw.  Een pracht project.

Mede door het schitterende winterweer zagen we onderweg nog een fraaie zonsondergang, voor het laatst rijdend op het Hartelkruis. Klokslag 18.00 uur bereikten we de parkeerplaats in Spijkenisse.

We waren het met elkaar eens over een zeer geslaagd uitje, met dank aan onze reisleidster EVA.  

 

Leen Maijstré.

PS. Voor diegenen die zich niet voor deze reis hebben aangemeld, hebben letterlijk en figuurlijk de boot gemist. Zorg in het vervolg dat je erbij bent!