Bootreisje 29-06-2017

 Met allerlei bejaarden uit de gemeente Nissewaard, waaronder dus ook de leden van onze eigen club Seniorenbelang aanwezig, konden vanaf 10,30 uur inschepen in de salonboot Marlina van de rederij Fortuna.

Omdat wegens water bouwwerken was de haven geblokkeerd en waren we genoodzaakt elders nabij de sluis op te stappen. Dat laatste ging goed, behalve het gestuntel op die steile noodhelling. Hele volksstammen met rollators waren niet instaat zonder hulp naar de loopplank af te dalen. Begrijpelijk als 300 personen inschepen, waarvan bijna de helft invalide, dat dit de nodige tijd vergt.

Maar Eva was al aanwezig bij haar 5 gereserveerde tafels en zaten we bij elkaar in het voorschip. De koffie met gebak werd geserveerd, we moesten wachten en zouden vertrekken om 11,30 uur. Dat werd 12.00 uur!

Met een hartelijk welkom werd meteen verteld dat tot de vaart naar Rotterdam was besloten, omdat we anders niet meer op gestelde tijd terug konden zijn.

De brug werd opgehaald en het lange schip manoeuvreerde achteruit het muizengat uit om daarna te keren en onder de Spijkenisse brug te varen.

Voordat we vanaf de Oude Maas over stuurboord de Waterweg op kwamen werden we al gevraagd onze wensen kenbaar te maken voor de lunch. Verder ging de vaart langs Vlaardingen en Schiedam naar de Rijnhaven voor een rondje langs het SS  Rotterdam. Vervolgens tot het keerpunt even voorbij het oude zwemparadijs aan de Maasboulevard.

Langs de Noordzijde van de Waterweg dezelfde route terug naar de haven van Spijkenisse. Het merendeel van de aanwezigen bleef benedendeks, want met een rollator loop je nu eenmaal niet makkelijk een steile trap op en af.  Maar op het bovendek was het heerlijk toeven door het prachtige zomenweer.

Alles bij elkaar genomen was het best een gezellig uitje.  

 

Leen Maijstré.